Dużo
łatwiej jest wytrwać na diecie kiedy przez większość czasu jesteśmy w
domu. Mamy wtedy więcej możliwości na przygotowanie posiłków, możemy zjeść coś na ciepło, od razu po przygotowaniu. Trochę trudniej jest kiedy pracujemy poza domem lub
studiujemy. Ale oczywiście ze wszystkim można sobie poradzić.
Warto przygotować sobie posiłki dzień wcześniej, schować do
lodówki i rano tylko ze sobą zabrać. Dzisiaj mam dla Was kolejną
propozycję szybkiego, smacznego posiłku.
Racuchy
jogurtowe
Składniki
na około 16 sztuk
2
średnie jabłka
330
g jogurtu naturalnego (czytajcie skład!)
pół
szklanki otrębów pszennych lub owsianych
pół
szklanki mąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej
1
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1
jajo
kropla
oleju rzepakowego do ciasta i olej do smażenia
łyżeczka
miodu
szczypta
soli
Wykonanie:
Wystarczy
zmiksować wszystkie składniki (oprócz jabłek). Nie musicie ich
rozdzielać na mokre i suche. Po zmiksowaniu wystarczy dodać jabłka.
Od Was zależy czy będą starte czy pokrojone na mniejsze kawałki.
Placki
najlepiej smażyć bez dodatku tłuszczu.
Jeden
placek ma około:
energia:
70kcal
białko:
2,7g
tłuszcze:
2,3g
węglowodany:
13,5g
Smacznego
Szybki i smaczny pomysł!
OdpowiedzUsuń