poniedziałek, 16 stycznia 2017

DESER JAGLANY

Kasza jaglana ma dość charakterystyczny smak. I jak zwykle są osoby, które ją uwielbiają i są tacy, którzy nie potrafią przekonać się do jej smaku. Dlatego w poniższym przepisie postanowiłam wykorzystać płatki jaglane. Nie mają wyraźnego smaku, ale za to charakteryzują się chrupką strukturą.

PŁATKI JAGLANE - ZALETY

- korzystnie wpływają na układ nerwowy
- poprawiają koncentrację
- pomagają w walce z bezsennością
- wspomagają trawienie
- korzystnie wypływają na pracę nerek
- wzmacniają włosy i paznokcie





DESER JAGLANY

Składniki

płatki jaglane (1 łyżka) 
jogurt naturalny (150g)
 rodzynki (1 łyżka) 
orzechy włoskie (4 sztuki) 
gorzka czekolada (kostka)

Wartość energetyczna deseru: 

355 kcal

Przygotowanie

Na spód szklanki wylej jogurt naturalny. Następnie dodaj płatki, rodzynki, orzechy. Wszystko przykryj czekoladą.

Smacznego

2 komentarze:

  1. Czasami ta niechęć do jaglanki jest spowodowana nieumjętnym sposobem gotowania! JEśli uprzednio jej nie uprażymy,

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję :)

ZOBACZ RÓWNIEŻ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...