Wracam do was z przepisem na szybki obiad. Nie ma się co oszukiwać, każdy z nas jest zapracowany i nie chce pół dnia spędzać w kuchni. Przychodzę z pomocą żeby odświeżyć trochę wasze menu.
Dwie porcje
pierś z kurczaka x 2
pomidory koktajlowe - 200g
-pomidory suszone - 3-4 sztuki
-czosnek - 2 ząbki
-oliwa z suszonych pomidorów - 2 łyżki
-bazylia świeża lub suszona
Pierś z kurczaka przyprawić i piec w piekarniku. (oregano, bazylia, pieprz, sól, słodka papryka, kurkuma).
Pomidorowe pesto: Do rondelka włożyć wszystkie składniki i smażyć przez ok. 3 minuty. (czosnek najlepiej przekroić na połowę). Doprawić solą i pieprzem i smażyć przez około 3 minuty. Na koniec dodać bazylię i wszystko zmiksować blenderem na pastę.
Sos umieścić z powrotem w rondelku i zagotować, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez kilka minut.
SMACZNEGO
super przepis!
OdpowiedzUsuńSuper!
OdpowiedzUsuńMmmm, brzmi obłędnie! Już widzę, jak mi cieknie ślinka. 😋 Muszę koniecznie spróbować tego przepisu!
OdpowiedzUsuń