Kasza jaglana ma dość charakterystyczny smak. I jak zwykle są osoby, które ją uwielbiają i są tacy, którzy nie potrafią przekonać się do jej smaku. Dlatego w poniższym przepisie postanowiłam wykorzystać płatki jaglane. Nie mają wyraźnego smaku, ale za to charakteryzują się chrupką strukturą.
PŁATKI JAGLANE - ZALETY
- korzystnie wpływają na układ nerwowy
- poprawiają koncentrację
- pomagają w walce z bezsennością
- wspomagają trawienie
- korzystnie wypływają na pracę nerek
- wzmacniają włosy i paznokcie
DESER JAGLANY
Składniki
płatki jaglane (1 łyżka)
jogurt naturalny (150g)
rodzynki (1 łyżka)
orzechy włoskie (4 sztuki)
gorzka czekolada (kostka)
Wartość energetyczna deseru:
jogurt naturalny (150g)
rodzynki (1 łyżka)
orzechy włoskie (4 sztuki)
gorzka czekolada (kostka)
Wartość energetyczna deseru:
355 kcal
Przygotowanie
Na spód szklanki wylej jogurt naturalny. Następnie dodaj płatki, rodzynki, orzechy. Wszystko przykryj czekoladą.
Smacznego
Czasami ta niechęć do jaglanki jest spowodowana nieumjętnym sposobem gotowania! JEśli uprzednio jej nie uprażymy,
OdpowiedzUsuńZgadza się :)
Usuń