piątek, 3 lutego 2017

Szybkie drugie śniadanie - RACUCHY JOGURTOWE

Dużo łatwiej jest wytrwać na diecie kiedy przez większość czasu jesteśmy w domu. Mamy wtedy więcej możliwości na przygotowanie posiłków, możemy zjeść coś na ciepło, od razu po przygotowaniu. Trochę trudniej jest kiedy pracujemy poza domem lub studiujemy. Ale oczywiście ze wszystkim można sobie poradzić. Warto przygotować sobie posiłki dzień wcześniej, schować do lodówki i rano tylko ze sobą zabrać. Dzisiaj mam dla Was kolejną propozycję szybkiego, smacznego posiłku.


Racuchy jogurtowe


Składniki na około 16 sztuk
2 średnie jabłka
330 g jogurtu naturalnego (czytajcie skład!)
pół szklanki otrębów pszennych lub owsianych
pół szklanki mąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajo
kropla oleju rzepakowego do ciasta i olej do smażenia
łyżeczka miodu
szczypta soli

Wykonanie:
Wystarczy zmiksować wszystkie składniki (oprócz jabłek). Nie musicie ich rozdzielać na mokre i suche. Po zmiksowaniu wystarczy dodać jabłka. Od Was zależy czy będą starte czy pokrojone na mniejsze kawałki.
Placki najlepiej smażyć bez dodatku tłuszczu.
Jeden placek ma około:
energia: 70kcal
białko: 2,7g
tłuszcze: 2,3g
węglowodany: 13,5g

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję :)

ZOBACZ RÓWNIEŻ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...